Rezolvarea aglomeratiei din trafic pe portiunea Pacurari (Petru Poni) pana la Pasaj Mihai Eminescu!

Folosind des aceasta portiune de drum – Pacurari (Petru Poni) pana la Pasaj Mihai Eminescu – si mereu gasind blocaje in trafic, m-am tot gandit cum s-ar putea solutiona aceasta problema. Ce-i drept, e cam greu, fiind strazile inguste. Dar nu imposibil!

Varianta mea ar fi introducerea sensului unic intre Pasaj Octav Bancila pana la Pasaj Mihai Eminescu, avand directia Pasaj Eminescu-Pasaj Octav Bancila iar pentru directia spre centru, autovehiculele ar putea folosi Strada Arcu pana la intersectie cu Strada Garii. Problema ar fi acum de investitii. In primul rand e nevoie ca la intersectia de la Petru Poni sa se monteze un sens giratoriu, sens giratoriu din care va trebui sa se infiinteze o noua artera rutiera (strada) care sa faca legatura cumva pe sub Pasajul Octav Bancila cu Strada Arcu pentru a prelua fluxul de autovehicule care vin dinspre Pacurari spre Centru. (Stiu ca va fi greu, trebuie obtinut teren de la fosta Fabrica de Bere). Astfel, Strada Arcu va deveni sens unic in directia Petru Poni-Strada Garii, pe doua benzi, Strada Pacurari sens unic in directia Pasaj Mihai Eminescu-Petru Poni, pe cel putin 3 benzi (si o banda pentru parcari). Cei care vin de pe Pasajul Octav Bancila vor avea obligatoriu stanga spre Pacurari iar daca vor sa mearga spre Centru pot intoarce in sensul giratoriu nou infiintat la Petru Poni si intra pe noua artera spre Strada Garii. Iar pentru a intra pe Pasajul Octav Bancila de pe aceasta noua artera se va crea o noua legatura pentru a se urca pe pasarela, astfel autovehiculele nu vor mai sta oprite. Un nou sens giratoriu va trebui montat si la intersectia cu Strada Garii pentru a se facilita accesul spre Centru pe doua variante – ori spre Rapa Galbena ori spre Tarom.

 

Acum cei de la Primarie au o noua solutie pentru a descongestiona traficul din zona. Sper sa prinda bine ideea mea! Va doresc numai bine!

Reclame

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: