Nebunia din Romania

La ora care scriu ma aflu undeva pe langa Roma, in Italia, la o firma de medicamente. Astept sa imi incarce tirul ca sa pot porni spre Olanda. Dar nu asta e important, ci faptul ca am fost impresionat la aceasta firma de protectia si siguranta existenta, de faptul ca muncitorii (in numar foarte mare) au toate conditiile asigurate. Vin de acasa de la ora 12 pana la 14 si fac sport. Au tot felul de sali de sport. Cei care lucreaza de zi intrerup munca pentru a merge la sport. e ceva care la noi in Romania niciodata nu va exista.

Apoi, citeam stirile, si am vazut undeva in ziarul „Gandul” cum ca in Ungaria se pregateste reducerea la jumatate a parlamentarilor, ca solutie anti criza, iar nu reducerea salariului mediu al pensionarilor, ori taierea din bursele studentilor sau elevilor, ori eliminarea transportului gratuit al pensionarilor si elevilor…si alte solutii de criza gasite de Boc si Basescu ca fiind potrivite pentru eliminarea cheltuielilor „in plus” facute de catre statul Roman. Niciodata insa nu s-au gandit la reducerea salariilor politicienilor la jumatate, eliminarea „masei gratuite la Restaurantul din Parlament” ori a cheltuielilor facute pentru „plimbarile politicienilor” (asa zise in interes de serviciu) in intreaga lume. Ma gandesc cu scarba cum poate presedintele Basescu si primul ministru Emi Boc sa mai zambeasca cand in campaniile electorale au promis aproape ca vom bea in loc de apa la robinet bere si vin, si ca vom manca numai miere si icre negre, iar acum vin cu solutii anti criza exact opuse a ceea ce au promis… Nu vreau sa dau nici o solutie la iesirea din criza aceasta (nu economica, ci politica) pentru ca mai apoi s-ar zice despre mine ca invit la inceperea unei alte revolutii, ceea ce nu imi doresc. Dar, totusi daca as avea ocazia, i-as arunca si eu domnului presedinte o calimara cu cerneala in fata… macar pentru bucuria sufletului meu. Va salut…oameni buni…sper sa aveti parte de o viata mai buna…decat ceea ce va ofera domnul presedinte.

Anunțuri

Un gând despre „Nebunia din Romania

  1. Marian 24/05/2010 la 20:11

    Buna ziua,
    Realizez o cercetare sociologica care implica raspunsul blogerilor. Va rog sa imi raspundeti la chestionarul din link-ul de mai jos.
    Multumesc foarte mult !
    https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBLWUc1eWM4TnYzdXhCUG82NVBCRnc6MQ&ifq

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: