Cu calm sunteti in siguranta…

Din nou la scoala…cu calm sunteti in siguranta!!! – o tema de recapitulat. Astazi la ora de “siguranta in munca” am invatat cateva lucruri interesante pe care ar trebui sa le facem cu totii pentru a putea fi pregatiti in cazul unui incendiu (pentru a sti cum sa reactionam). Si anume: Ori de cate ori mergeti intr-un loc public (loc necunoscut), la intrare priviti cu atentie unde sunt amplasate instinctoarele pentru stingerea incendiilor, si mai ales unde se afla iesirile se siguranta. Foarte important este si ceea ce trebuie sa faceti in cazul unei ambuscade la producerea unui incendiu de proportii intr-un loc public (ne referim la ceva de dimensiuni mai mari) la producerea unui incendiu!!! – Nu o luati la fuga! Lipiti-va imediat spatele de un perete (vertical – pentru a nu fi luati inainte in ambuscada si trantiti la pamant, ca ulterior sa fiti calcati de toata lumea, si ce e mai grav – ca tot glumea profesorul, nici nu reusiti sa va evacuati din cladirea plina de fum si care arde, riscand sa va sufocati cu fumul) si priviti ceea ce se intampla in jurul vostru (asta nu inseamna ca trebuie sa ramaneti asa mult timp si sa muriti sufocati cu CO2 sau arsi de vii). Astfel puteti observa unde a fost provocat incendiul si daca puteti limita focul – o faceti (numai daca sunteti siguri de ceea ce faceti, fara a risca viata dumneavoastra sau a altora), daca nu – va orientati si iesiti din cladire pe prima iesire posibila (cu calm insa). Andrei Lazar, Alba, Italia, 22.01.2010

Reclame

3 gânduri despre „Cu calm sunteti in siguranta…

  1. Tudor 23/01/2010 la 03:24

    Ar prinde bine oricui putin sange rece in momentele critice. Dar, ca sa fiu sincer, cand intru undeva nu ma uit dupa stingatoare, decat daca ar fi nevoie sa dau cuiva in cap cu ele. Nu ca as fi eu vreun om violent, dar cand vad ca oamenii au devenit asa de imprevizibili….:)

  2. Andrei Lazar 23/01/2010 la 22:43

    Ehei….in lumea asta multi ar trebui sa stie (mai ales cei care trebuie sa le aseze intr-o incapere stingatoarele) ca acestea se aseaza undeva in coltul opus iesirii de urgenta…asa spun recomandarile, asta pentru ca in caz de invalmaseala la iesire, stingatorul sa fie intr-o zona libera, usor de preluat). Pompier trebuia sa ma fac….ca tot am fost la „micii pompieri” in scoala generala.

  3. stingatoare 01/07/2012 la 14:32

    Stiai ca in Romania, legislatia prevede ca in fiecare automobil sa existe un stingator auto, lucru care din pacate, nu este obligatoriu si pentru locuinte. In Statele Unite ale Americii, de exemplu, fiecare locuinta trebuie sa fie dotata cu un extinctor! ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: