Suntem in criza???

 

 

 

Astazi am fost la scoala. E vorba despre acel curs pe care sunt obligat sa il fac in urma contractului de munca pe care l-am semnat (aici in Italia). 4 ore de economie am fost obligati „per forza” sa facem. Unii au dormit, altii au asistat nepasatori iar ceilalti au mai si vorbit.

S-a vorbit in special despre criza economica si mai ales despre cea care s-a abatut asupra Italiei, unde, cum spun mai toti specialistii „criza nu s-a simtit asa de tare”, asta pentru ca economia italiana este sustinuta de catre micile intreprinderi si nicidecum de catre fabricile si uzinele mari (sunt si cateva exceptii gen „Ferero SPA” – fabrica de ciocolata chiar din orasul unde locuiesc eu). Fabricile mari si uzinele (in general) au fost afectate de aceasta criza economica mondiala, poate si pentru faptul ca au fost ajutate mai mereu financiar si cu legi care sa le ajute. Acum insa se vede cat de mult conteaza cand (intr-o  tara europeana, asa cum e si Romania )- intreprinderile mici inca mai functioneaza.

Din pacate la noi in Romania nu prea mai exista, asa cum nu prea mai putem vorbi nici despre industrie (intreprinderi mici sau mari). Oare de ce guvernul nu se gandeste sa faca un program pentru functionarea industriei, agriculturii (care ar putea fi „asul” din maneca noastra pentru iesirea din criza economica) si in acelasi timp si a comertului.

La noi in Romania, din pacate doar „politica” mai produce. Sa fii un renumit politician inseamna sa fii si bogat (cati ar putea sa ma contrazica? sunt oare exceptii?). Dar nu putem fi cu totii politicieni, asa ca ar trebui sa ne gandim serios la reactivarea industriei, agriculturii si a comertului din tara noastra.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: