Gripa porcina in fotbalul romanesc porneste de la Iasi

Se pare ca gripa porcina a intrat si in fotbalul romanesc, si spre tristetea mea, cetatean iesean – porneste de la Iasi, Cornel Buta fiind primul infectat.

cornel buta 4982

„Gripa porcină dă fiori fotbalului. Noul virus AH1N1 a început să-i afecteze şi pe fotbaliştii din întreaga lume, iar UEFA a lansat o serie de recomandări pentru limitarea răspândirii gripei la nivelul arenelor sportive. Pe 1 noiembrie, la Lausanne, în Elveţia, a avut loc o reunire a mai multor medici ai federaţiilor internaţionale membre FIFA, unde s-a discutat despre virusul AH1N1 şi posibilitatea unei pandemii la nivel gloval. O serie de recomadări luate de personalul medical din cadrul federaţiilor de fotbal, în urma unor consultări şi cu OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) au fost publicate astăzi de site-ul oficial al UEFA. Totuşi, nici UEFA nici FIFA nu recomandă în acest moment suspendarea activităţilor sportive.

Iată recomandările UEFA şi FIFA, în concordanţă cu cele ale OMS, în legătură cu virusul AH1N1:

– Jucătorii diagnosticaţi cu AH1N1, în urma confirmărilor date de către laboratoarele de specialitate, trebuie să se retragă de la orice activitate sportivă pe o perioadă de 7 zile, de la data apariţiei simptomelor.

– Se recomandă vaccinarea cu o singură doză de vaccin împotriva virusului gripei AH1N1, ca măsură de prevedere. Jucătorii vaccinaţi nu trebuie să fi prezentat niciun simptom înainte de momentul vaccinării. Jucătorii care au alergie la o anumită proteină din ou trebuie să consulte un specialist înainte de vaccinare.

– Toţi fotbaliştii, dar şi cei din anturajul lor, ar trebui să adopte o serie de măsuri de igienă, precum spălatul mâinilor, folosirea prosoapelor şi a sticlelor de apă individuale, şi evitarea contactului cu persoanele infectate

– Toţi jucătorii diagnosticaţi cu virusul AH1N1 vor fi retraşi de la orice competiţie şi vor fi izolaţi de echipă până în momentul în care vor fi vindecaţi şi nu vor mai putea răspândi virusul.

– În legătură cu posibilitatea amânării sau supendării meciurilor de fotbal, reprezentaţii medicali ai echipelor nu recomandă la momentul de faţă suspendarea competiţiilor naţionale şi internaţionale. Totuşi, în cazul în care condiţiile de sănătate ale populaţiei, la nivel global, se vor înrăutăţi, şi va apare o pandemie, această variantă ar putea fi luată în considerare.

– Se recomandă consultarea frecventă a paginii de internet a OMS (www.who.int). Anumite sfaturi tehnice pentru desfăşurarea în condiţii cât mai bune a competiţiilor sportive, în cazul unei pandemii, ar putea fi cerute celor de la OMS. Deocamdată, OMS nu a cerut nicio restricţie la nivelul competiţiilor sportive la nivel naţional sau internaţional.

Cornel Buta este primul fotbalist român diagnosticat cu virusul AH1N1. Jucătorii de la Poli Iaşi au fost izolaţi la domiciliu, iar antrenamentele echipei suspendate.Cel mai probabi, potrivit declaraţiilor lui Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, partida dintre Poli Iaşi şi Pandurii, din etapa a 14-a, care trebuia să se dispute vineri, va fi amânată.”

– informatii preluate din www.prosport.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: