Sunt alături de tine…Dan Caranfil

dan caranfil

 

 Romania_Flag

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, liderul studenţilor basarabeni din Iaşi, şi un prieten pe care l-am cunoscut la un eveniment al tinerilor basarabeni din Iaşi (eveniment organizat în 27 martie 2008 – http://basarabeni.weblog.ro/2008-09-21/528948/Sarb%C4%83torirea-a-90-de-ani-de-la-actul-Unirii-Basarabiei-cu-Rom%C3%A2nia-din-27-martie-1918.html), la care am participat şi eu – a fost reţinut la vama Leuşeni, în momentul în care încerca să treacă graniţa (legal) pentru a merge acasă.

Unul dintre martorii oculari a declarat pentru sursa citata ca pretextul retinerii ar fi fost detinerea unui computer personal, pe care era instalata versiunea nelicentiata a sistemului de operare Windows. Dupa aproape 10 ore, Caranfil a plecat din vama Leuseni spre Chisinau, fiind insotit de trei persoane din cadrul Directiei de prevenire si combatere a delictelor cibernetice, informatice si transnationale a Ministerului Administratiei si Internelor.

 

După acest incident, cred că toate asociaţiile de tineri – politice şi apolitice ar trebui să îl susţină şi să intervină pentru eliberarea lui Dan Caranfil. Prin acest articol îmi declar susţinerea şi ataşamentul meu, ca tânăr politician al României, tânăr student şi tânăr european pentru eliberarea lui Dan Caranfil şi respectarea drepturilor europene ale  studenţilor basarabeni ce studiază în Iaşi, şi nu numai.

Îmi declar nemulţumirea faţă de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, faţă de deciziile luate de Guvernul Republicii Moldova, prin care face imposibilă colaborarea dintre statul român şi cel basarabean, şi cer expres ca statul român să ia măsuri pentru apărarea drepturilor studenţilor basarabeni din Iaşi.

Sper din tot sufletul ca toate aceste neînţelegeri să se rezolve şi Dan Caranfil să îşi reia activităţile sale, prin care mereu a apropiat Republica Moldova de România. Respect şi susţin ideile sale şi acţiunile sale pentru România şi Republica Moldova.

Reclame

Un gând despre „Sunt alături de tine…Dan Caranfil

  1. dancaranfil01 20/08/2009 la 14:36

    Bun gasit!
    Multumesc, pentru articol si pentru suport. Lasa-mi te rog un email pe caranfil.dan@gmail.com pentru a putea comunica pe viitor. Cu respect, Dan Caranfil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: