Pazeşte-mă Doamne de prieteni, căci de duşmani mă păzesc singur…

prietenia

Şi spun acest lucru pentru că, cu siguranţă, fiecare dintre noi a trecut prin aşa ceva şi a ajuns a zice aceste cuvinte. E foarte dureros când un prieten te loveşte, te trădează sau îşi bate joc de tine. Pentru că dacă ar fi fost de la un duşman, altfel ar fi fost situaţia, de la ei aşteptându-ne oricând la ceva rău, dar de la prienteni nu… din păcate însă, ei sunt pericolul cel mai mare.

Aveţi grijă mare, căci prietenii vă vor fura, cu ei vă vor înşela iubitele voastre, aceştia vor fi cei care în loc să vă ajute, vă vor dezamăgi.

Feriţi-vă foarte tare de acei prieteni „doar din interese”, pentru că ei vor fi cei ce vor uita că vă sunt prieteni, atunci când nu mai au nevoie de voi.

Aveţi mare grijă de acei care, de faţă cu voi spun numai lucruri de laudă, iar pe la spate nu ştiu cum să vă distrugă. Aceştia sunt cei mai periculoşi.

Dar…cel mai mult „căscaţi ochii” la cei ce mereu se cred ca şi „fratele meu” , „văru”, „cumătrul meu” etc., căci aceştia vor fi cei care vă vor înlocui imediat cu alţi „fraţi, veri, cumetri” mai buni, şi de care s-ar putea folosi.

Fiţi prieteni cu cei năcăjiţi, cei ce nu vă zic nimic de rău, cei ce nici măcar nu au curaj să privească la voi, fiţi aproape de cei care vă respectă, şi din respect pentru voi nu vor pomeni numele vostru niciodată, în nici o împrejurare, de teamă să nu vă greşească. Aceştia sunt prietenii în care vă puteţi încrede…şi chiar şi aşa, staţi cu ochii în patru, pentru că omul e mai periculos decât orice animal. Omul e răul întruchipat, din păcate.

Feriţi-vă să aveţi prea mulţi „prieteni”, dacă vreţi să ajungeţi departe!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: