Problema romanilor din Italia…

 Din luna august a anului 2008 sunt venit in Italia la munca, in speranta de a-mi pregati un viitor mult mai frumos fata de cel pe care l-as fi avut daca as fi ramas in tara. Am fost constient de la inceput ca nu imi va fi usor, dar nici nu m-am gandit vreodata ca se va ajunge sa fim aratati cu degetul, noi – romanii, din cauza unor criminali, violatori sau nebuni(psihic vorbind), care – din pacate au cetatenie romana.
Problema in acest moment este alta, pentru ca toata lumea isi da seama ca violuri si crime au fost mereu, ca furturi si accidente rutiere s-au produs si in trecut, insa, acum – cu aceasta criza economica, politicienii si presa itlana s-au gandit ca ar fi bine sa o reolve prin alungarea romanilor aflati in numar mare la munca in Italia. Si cum orice fum trebuie sa aiba foc, s-a pornit de la infractionaitatie facute de aceti „infractri cetateni romani”. Problema insa e majora, pentru ca presa si „politicul” italian au accentuat prea mult aceste loucruri si s-a ajuns ca in mintea cetatenilor italieni (nu chiar la toti) sa fie implantata ideea ca roman = infractor, ceea ce este total gresit si Uniunea Europeana trebuie sa ia masuri impotriva statului italian care nu reuseste sa isi gestioneze cu brio problemele interne, si pentru aceasta au gasit ca tap ispasitor un strain.Si ceea ce ne doare este ca acest strain suntem noi, ca stat – Romania.
Multi dintre cetatenii de rand din Italia sunt insa constienti ca nu romanii sunt vinovati de ceea ce se produce, ci statul italian, care nu ia masurile ce se cuvin impotriva propriilor infractori, daramite impotriva infractorilor romani.
Este foarte clar ca problema este in Justitia italiana si nu pleaca de la statul roman. sunt foarte multi romani care lucreaza de ani de zile in Italia, multi chiar fac acum parte din familiile lor, romani ce sunt respectati la fel ca si cetatenii italieni. sunt insa (a si in toate tarile din lume) si cetateni ce sunt aratati cu degetul datorita faptelor rele ce le savarsesc.
 Noi romanii din Zona Piemonte, aici unde pentru moment nu avem astfel de probleme grave cu Justitia italiana, dorim ca toti infractorii sa fie pedepsiti conform legilor italiene, sa fie toti  (indiferent de nationalitate) judecati la fel, sa nu se dea dovada de rasism.
 Multumim colegilor nostri italieni ca ne accepta si ne respecta asa cum suntem si ca putem sa convietuim cu ei (vorbesc stric pentru Zona Piemonte).
Inchei acest articol cu speranta ca toate aceste neintelegeri impotriva  „tuturor romanilor din Italia” se vor incheia si va fi liniste si pace pentru toti – romani si italieni, si la urma uremei – europeni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: