Se foloseste girofarul pentru retragere la garaj??? – AMBULANTA

In dimineata aceasta , la ora 4:10, mi-am dat seama ca nu cunosc indeajuns legislatia rutiera, chiar daca am facut atat timp scoala pentru toate categoriile de permis (de conducere) pe care le-am luat.

Inca mai sunt confuz, tinand cont ca, indreptandu-ma spre Tudor Vladimirescu cu masina personala am vazut o masina a Ambulantei cu girofarul pornit si m-am dat deoparte ca sa poata trece, cu toate ca mergea cam cu 40-50 la ora. Curiozitatea si nedumerirea mea este alta (banuiala mea a dat roade – prea mergea masina ambulantei pe drumul spre garajul de la Ambulanta) si de aceea am urmarit sa vad unde merge. Oare s-a introdus in legislatia rutiera ca masinile de Ambulanta sa foloseasca girofarul pentru a se retrage la garaj? Ar fi fost culmea sa mai foloseasca si semnalul sonor si nu numai cel luminos ca in cazul acesta. Probabil atunci ar fi atras atentia si altora.

Daca insa nu este in legislatia rutiera un articol care sa le drea dreptul soferilor de la Ambulanta sa se indrepte cu luminile aprinse( girofar) la garaj, atunci ar trebui sa se ia masuri impotriva celor care profita de pe urma „prioritatii” care o au masinile de Ambulanta „AFLATE IN INTERVENTIE„. Atentie mare – in intrventie (adica aici nu se include si retragerea la GARAJ). Dar probabil ca soferului sau asistentei de pe masina de Ambulanta ii era prea somn sau se simtea rau si – cred, asta trebuie sa fie motivul pentru care s-a folosit girofarul (semnalul luminos) in conditiile in care masina nu era in „misiune”.

Trag un semnal de alarma pentru ca sa se ia masurile necesare sa nu se profite de pe urma „prioritatii date de luminile speciale” ale masinilor de POLITIE, AMBULANTA si POMPIERI si mai putem adauga (chiar daca nu au dreptul sa foloseasca luminile speciale albastre) – masinile firmelor de paza si interventie (care mai mult decat orcicare altii isi bat jos de ceilalti participanti la traficul rutier).

Tin sa il anunt pe soferul de pe AMBULANTA care s-a retras la garaj in jurul orei 4:10 (astazi 17.08.2008) ca nu este legal sa foloseasca semnalul luminos(girofarul) in momentul in care nu se afla in misiune.(iar daca mai sunt si alte neclaritati in ceea ce priveste circulatia rutiera pe drumurile publice, ii recomand sa mai faca un curs de legislatie rutiera – i-ar prinde bine).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: