Noile Rovinete nu se gasesc, dar cat costa ele?

De cateva zile s-a anuntat ca noile rovinete se gasesc la Benzinariile din tara. Totusi intrebarea este, cat costa ele, si care e diferenta in functie de perioada pentru care sunt achizitionate.

Noile roviniete conţin mai multe elemente de siguranţă. Holograma în sine este un element de siguranţă şi mai are pe ea altele, care pot fi identificate parţial cu ochiul liber. Actualele roviniete galbene, valabile un an, se vor mai putea cumpăra de la oficiile poştale până la epuizarea stocului. Noile roviniete diferă între ele doar în funcţie de perioada pentru care sunt valabile. Rovinieta de o zi este portocalie şi costă între 4 şi 11 euro. Nu este valabilă însă pentru autoturisme şi nici pentru vehiculele de transport de până la 3,5 tone. Posesorii acestor maşini pot cumpăra roviniete mov, valabile o săptămână, cu preţuri între 6 şi 55 de euro. Cele cu o valabilitate de o lună sunt verzi şi costă între 7 euro pentru autoturisme şi 143 de euro pentru vehiculele de mare tonaj. Rovinietele albastre, pentru un an, sunt cele mai scumpe: 28 de euro pentru maşinile mici şi 1.200 de euro pentru autocamioane.

Acestea sunt preturile pentru rovinete. Tinand cont ca in alte tari din Europa pretul rovinetelor pentru tranzitarea tarii este destul de marisor, putem spune ca cele din Romania sunt acceptabile (bineinteles daca si drumurile de la noi s-ar ridica la nivelul tarilor despre care vorbeam din UE.).

Astfel, in Ungaria, pretul rovinetei pentru 10 zile este de 10 euro, in Austria de 12 euro iar in Italia se plateste la telepass – pentru fiecare autostrada, pentru drumurile nationale nepercepandu-se nici o taxa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: