Ne plangem de lipsa locurilor de parcare…dar nu stim sa parcam

Ne plangem intruna de lipsa locurilor de parcare din oras, ne plangem ca Primaria nu face nimic pentro noi cetatenii de rand, ne plangem de atatea lucruri in legatura cu locurile de parcare dar niciodata nu ne plangem de faptul ca nu stim sa parcam.

Cand am facut scoala de soferi, mi-aduc aminte ca instructorul mi-a zis destul de clar. Parchezi paralel cu cealata masina, distanta dintre masini sa fie intre jumatate de metru si maxim un metru. Ei – la noi asa ceva nu se respecta. Unii parcheaza „la smecherie”, altii la distanta ca nu cumva sa ii lovesti lui masina cu portiera ta, altii chiar nu se pricep sa parcheze. Nesimtirea in trafic este enorm de mare, insa in ceea ce priveste felul de a parca, nesimtirea creste la cote ridicate. Ne referim doar la felul, nu si la locurile unde se parcheaza (pe trotuare, in intersectii sau chiar pe spatiu verde. Ma mira cum de nu s-au gasit „soferi” care sa le parcheze si in copaci, la cat de mare este nesimtirea soferilor ieseni – nu toi, dar majoritatea).

Pozele spun totul:

Asa nu – se vede clar ca daca s-ar parca corect, la distanta corespunzatoare ar mai incapea sa fie parcata macar inca o masina

Asa da – se vede cat de apropiate sunt parcate masinile respective, astfel incapand mai multe.

Si aici –  ca si in prima poza , un caz de nesimtire la volan – 3 masini parcate, in loc de 4 ca in poza de mai sus. Ce spuneti? Nu SUNT locuri de parcare? Sunt (nu suficiente), dar atatea cate sunt nu stim sa le folosim eficient.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: