Cativa metri patrati de verdeata pentru fiecare iesean…..dar cand? si unde?

Citisem candva in ziare despre proiectul de lege parafat de Guvern prin care se obliga Primariile sa faca tot posibilul de a crea cativa metri patrati de verdeata pentru fiecare iesean (nu mai tin minte sincer exact valoarea).

Ma intreb insa, oare vre-o primarie din tara va lua masurile necesare pentru a se supune acestei legi si a inverzi localitatea respectiva? Oare se va face ceva si pentru aerul pe care il respiram si inclusiv pentru sanatatea noastra?

Si am sa revin la orasul in care locuiesc, si respectiv zona Zimbru (dar si alte zone din Iasi). Aici sunt cateva zpatii (intre trotuare) special create pentru a fi verdeata. Insa de la a se dori si pana la a fi este destul de mult.

O problema ar fi si indiferenta romanului si „nesimtirea” de care dau dovada unii dintre noi care nu respecta natura asa cum ar trebui – calca spatiile verzi, distrug copacii, florile si arunca deseuri peste tot.

A doua problema este indiferenta celor de la Primarie (Salubris) care uita mereu de spatiile verzi. Este necesara replantarea florilor, copacilor sau insamantarea cu iarba. Este necesar ca ieseanul sa invete sa respecte natura, sa invete sa se respecte pe el insusi.

O a treia problema este lipsa locurilor de parcare si din aceasta cauza multi ieseni isi lasa masinile pe spatiile verzi (cred ca ar trebui amendati, cu toate ca e putina nedreptate la mijloc, acestia neavand locuri amenajate pentru a-si parca masinile).

Si o alta problema (a patra) pare sa fie legislatia in vigoare – care nu obliga asociatiile de proprietari sa-si intretina spatiile mai mari de jumatate de metru din jurul blocurilor. Cred ca ar fi mai bine daca s-a da terenurile din jurul blocurilor asociatiilor de proprietari spre ingrijire si in acelasi timp sa le oblige sa ia masurile necesare pentru a mentine verdeata in starea propice pentru a ajunge la acei „metri patrati” necesari pentru fiecare iesean.

Si ar mai fi si alte probleme de rezolvat, dar principalele sunt acestea si cred ca daca acestea s-ar rezolva vom putea spune ca suntem mult mai sanatosi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: