Iasul – locul II in topul accidentelor rutiere grave

Am citit in „Ziarul de Iasi” ceva care m-a lasat trist. Judetul Iasi se afla pe un tragic loc II in Topul celor mai multe accidente rutiere cu urmari grave si multi morti. Si nu ma mira deloc, dat fiind faptul ca int-adevar in judetul Iasi foarte putine strazi din afara municipiului sunt luminate. Un exemplu pozitiv ar fi Comuna Letcani unde drumul este luminat de la un capat la altul (pe strada principala doar) si limitele de viteza sunt in functie de aglomeratia din zona. Respect pentru cei care au gandit acest lucru (50 – 60 la ora).

Stau si ma gandesc cat este de circulata artera de sosea (autostrada se vrea) de la Iasi la Roman si nu inteleg de ce nu se face un efort financiar (mare – recunosc, dar foarte util) pentru a ilumina aceasta strada de la un capat la altul, astfel s-ar putea reduce numarul accidentelor rutiere provocate din neatentie (probleme mari sunt pe timp de noapte si asta se stie foarte bine – nebuni care fug cu lumina fazei lungi, nebuni care nu stiu sa-si pastreze banda de mers, oameni care nu stiu inca ca daca mergi cu o viteza mai mica trebuie sa stai pe banda din dreapta si sa lasi liber celor care merg cu viteze mai mari pe banda din stanga, si multi altii care nu se asigura, care fac schimbari de directie bruste).

Conduc foarte mult in toata tara si am vazut diverse accidente, dar ceea ce am auzit zilele astea, chiar de Sfintele Paste, la Sirca, m-a lasat iarassi socat. O zona care zic eu, e destul de libera, o zona care e destl de bine amenajata din punct de vedere rutier, dar poate de asta s-a si intamplat acel tragic accident. 3 masini implicate intr-un tragic accident rutier, de unde, din cate am inteles (nu am informatii sigure) nu a mai reusit sa iasa vie nici macar o persoana.

E dureros si de aceea rog tuturor mai multa atentie si nu va urcati bauti, obositi sau nervosi la volan. Asteptati pana cand va veti simti bine si va continuati drumul. Pentru ca dumneavoastra poate nu patiti nimic, dar ceilalti participanti la trafic pot muri din cauza voastra, a celor care nu respectati aceste reguli de civilizatie. Si nu e corect fata de ei. Puneti-va in locul celor care mor si dati-le o sansa celor care inca traiesc. E viata lor si trebuie sa le-o respectam!!!

In ceea ce priveste numarul mic de agenti de politie, nu pot comenta, pentru ca nu sunt in cunostinte de cauza. Aici autoritatile locale ar trebui sa ia masuri de siguranta, masuri drastice de sanctionare a celor deja existenti si care nu-si fac datoria, masuri de prevenire a atator zeci si sute de accidente.

Dar raman la ideea ca daca – macar s-ar lumina arterele cele mai circulate, s-ar vopsi liniile de delimitare a benzilor si sensului de mers, atunci am reduce enorm din aceste accidente. Iar daca si participantii la trafic vor lua aminte la ce am zis mai sus, atunci vom reduce cu 80% numarul accidentelor rutiere. E viata noastra si trebuie sa o protejam. Acesta trebuie sa fie sloganul. Si putem face asta. Dar nu singuri, cu totii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: